Fruit & Groenten - Voeding - Salades - Soepen - Wijn   FRUITPALEIS - 8300 Knokke [België]
 
 

Fruit & Groenten

Van Truffelaardappel over Crosnes du Japon tot zeekraal. Van Ananas-framboos over maravilla tot watermeloen. Ons gamma is te uitgebreid om hier volledig op te sommen.

Het traditionele assortiment, seizoensgebonden, is steeds onze basis. Dit vullen wij aan met diverse specialiteiten.

In het najaar en in de winter bieden wij een uitgelezen assortiment wilde champignons aan: van de kastanjebruine parijse champignons tot de verse morilles en, zij het in beperkte hoeveelheid: verse truffels uit de Périgord of Italië. Dit alles aan dagprijzen, valt de prijs mee, hebben we soms de “witte” van Piëmonte…

De veilingdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag. Quasi dezelfde dag kunnen wij U dit leveren.

De “vergeten” groenten, zijn wij niet vergeten. Pastinaak, warmoes, aardperen; op simpel verzoek brengen wij mee indien dit niet in ons gamma zit.

Via de Roeselaarse veiling (REO) waren wij een der eersten die in het “Fine Fleur” project geselecteerd werden. “Fine Fleur” staat voor een pilootproject , gestart in 2002 om “onbekende” en “nieuwe” groenten in de kijker te plaatsen. Onze ervaring leert dat er vraag is naar ‘ongewone' groenten. De hedendaagse consument is steeds op zoek naar nieuwigheden. Bovendien wil hij er zeker van zijn dat de groenten die hij voorgeschoteld krijgt, van een uitmuntende kwaliteit zijn.

Fine Fleur staat voor topkwaliteit en raffinement, variatie en originaliteit, kortom voor het allerbeste wat u als producent te bieden hebt. De Fine Fleur-groenten zullen voortaan aangeboden worden in een aantal West-Vlaamse speciaalzaken. Aan de hand van het herkenbare kwaliteitslabel kunnen deze specialisten hun klanten deze exclusieve groenten aanprijzen

Speciale aandacht besteden wij ook aan het gamma verse kruiden. In plantjes of afgesneden, een ruim aanbod plukverse kruiden helpen u om uw gerechten die ene speciale of persoonlijke toets te geven.
Kiemgroenten, Shiso, Apillacress of Basilcress en de nieuwste varianten van Kopert Cress: Daily Freshhh met Rucola-, Knoflook-, Broccoli- of Radijzensmaak hebben wij regelmatig in ons aanbod. Op enkele dagen tijd, kunnen wij u, op bestelling, quasi het hele aanbod leveren. Het Oesterblad met zijn zilte smaak, de eetbare orchidee of appelbloesems zijn voor ons geen onbekenden meer.

Gezien onze “roots” zich in het Hageland bevinden, zijn de traditionele appel- en perensoorten ruim aanwezig. Ook hier besteden wij aandacht aan sommige vergeten variëteiten die qua smaak ver boven sommige “moderne” varianten aanwezig is.

Aardbeien, en ander kleinfruit vindt je bij ons het jaar rond. Wekelijks speuren wij de Brusselse vroegmarkt af naar dat ene, dat uitzonderlijke, dat exquise, dat onze winkel verschillend maakt met onze collega's.

Ieder week hebben wij daar afspraak met onze contacten die twee maal per week de Parijse vroegmarkt bezoeken en ons bezorgen wat wij hier niet kunnen vinden.

Een ruim assortiment citrusvruchten, aangevuld met een selectie exoten maakt het fruitassortiment compleet. Verse en gedroogde noten, vijgen en dadels zijn het jaar rond te verkrijgen.

Gekonfijte citroenen, uitheems fruit, rode, witte of zwarte bonen of Ras el Hannout , je kan het niet bedenken of we hebben de mogelijkheid u dit aan te bieden.

Sommige klanten vertellen ons: als we het bij jullie niet vinden, hoeven we nergens anders te zoeken. Wij houden het bij onze leuze: Omdat Vers Ons Vak Is!!!


 
Homepage | Fruit & Groenten | Bewerkte producten | Wijn | Voeding | Nieuwigheden/Promo | Contact
proximedia